Duit. Kenapa Engkau Macam Air?

As Salam semua
Belum reda lagi kepanasan Iphone 5, nampak gayanya Samsung mengejar pantas. Yang aku ni belum pun gigih nak merampas Samsung Galaxy 3, ni haaaa dah kedengaran di seantero dunia, Samsung Galaxy 4 yang lagi awesome kevavavoom! Pehhhh memang hebat. Sangat-sangat meruntun jiwa. Aku nasihatkan pada penggemar gadget, jangan tengo video ni. Nanti tak memasal tangan kau gatal je nak keluar duit. Hehehehe. 

Duit ni kalau tak iye-iye memang laju je mengalir. Air paip pun kalah. Tak payah jauh. Aku ni haa.. keluar sekejap pun, aduhai mengalir laju je fulus dalam dompet. Lepas tu balik macam menyesal sikit. Sebab ye lah beli tak ikut keperluan. Lebih pada nafsu serakah. Hahaahaha!

Semalam aku dating dengan Suhaila. Konon just nak jalan-jalan cuci mata je. Tapi sayang. Itu  imaginasi saje! Habis dah, borong sakan aku. Suhaila pulak jenis kawan yang sama naik dengan promoter… memang jahanam lah aku. Koyak poket woi!!! Hahaha. Sampai aku suruh dia kawal aku sikit. Ya Allah, amalam syaiton sungguh aku ni.

Bermula di sini lah, duit aku mengalir bagai air sungai yang deras. Haishhh, walaupun aku bukan lah peminat K-POP tapi memandangkan produknya yang cute-miut itu buat hati tertawan. Meleleh dah meragut jiwa raga. Walaupun aku sedar, pakai beauty product ni bukannya boleh terus bling haaa kau cantik terus. Padahal baru hari tu aku memborong kat Elianto dan Sasa. Tapi, disebabkan nafsu perempuan, nak buat macam mana. Sepatah kata Suhaila…untuk kepuasan diri. Itupun Suhaila berjaya kawal aku sebab kalau ikut nafsu syaitan yang bermaharaja lela ni, banyak lagi aku grab. TT____TT

Next, rupanya Suhaila sendiri pendorong nafsu syaitan itu. Dia sekarang tengah gigih menjadi bisneswoman berjaya lepas grad. Dia jual tudung dan shawl. Oh, sekali lagi meruntun jiwa sampai kan aku meroyan. See-see, buruk kan perangai!!! Haiiissssssssssssssssh!

Dan akhirnya aku kecundang. Beli jugak bawal crepe paisley yang awesome gila ni. Walaupun RM 28 je, tapi dalam hati niat untuk “MEMBANTU SESAMA RAKAN”. Kehkehkeh. Padahal nak senangkan hati. But, wait!!! 
Tudung ni memang awesome gila. Rugi kot kalau tak beli. Aku sendiri suka. Beli terus pakai. Kain dia sangat best, mudah dibentuk dan jugak paling best its cover your chest. Aku yang plusize ni pun boleh pakai dengan cantik dan selesanya. So, paisley lover….apa tunggu lagi cuba usha sikit facebook Ella Lala ni… banyak shawl dan tudung terkini yang dijualnya. Awesome! 

p/s: Berbelanja ikut keperluan. *azam 2013 mungkin….in sha Allah 🙂