Month: March 2022

Berbaloikah Cheap Marketing Untuk Lariskan Produk Anda?

Assalamualaikum semua Nanie put-on-hold dulu pengalaman Nanie untuk Tonsillectomy surgery tu ye. Memang Nanie akan share dengan semua pembaca sebab Insya Allah banyak manfaatnya. Cuma Nanie memilih untuk ketengahkan isu ni sebab ia berkaitan kesedaran. Dan kesedaran perlu dipupuk dari awal lagi supaya tidak kekeliruan. Topik yang Nanie nak utarakan adalah berkaitan Animal Abuse & Etika …

Berbaloikah Cheap Marketing Untuk Lariskan Produk Anda? Read More »

[Part 1] Tonsillitis, Lung Infection & Bronchitis : Simptom Awal & Rawatan Berdasarkan Pengalaman

Assalamualaikum semua Nanie dah ready nak sharing berkaitan pembedahan tonsil yang Nanie dah lalui baru-baru ni. Pertama sekali Alhamdulillah syukur sangat-sangat Nanie berjaya laluinya dan sekarang masih lagi dalam proses recovery. Memang kena jaga makan, dan berperingkat dia akan pulih. Untuk perkongsian pengalaman ni, Nanie akan ceritakan apa yang Nanie lalui bermula daripada first detect …

[Part 1] Tonsillitis, Lung Infection & Bronchitis : Simptom Awal & Rawatan Berdasarkan Pengalaman Read More »

Re-Post 11.11 bersama SG Shop Malaysia

Assalamualaikum semua  Penangan 11.11 dengar ceritanya belum berakhir. Nanie sendiri pun, macam separuh gila shopping masa 11.11 hari tu. Fuh!!! Memang power.  Tarikh 11.11 merupakan tarikh untuk Karnival Shopping Terbesar yang akan dijalankan oleh kebanyakkan e-commerce website seluruh Asia. Disebabkan karnival sebegini,seluruh peminat online shopping pastinya akan tertunggu-tunggu pelbagai habuan menarik yang ditawarkan. Malahan menurut …

Re-Post 11.11 bersama SG Shop Malaysia Read More »

Sunway Lancarkan Soapful #SunwayForGood Untuk Projek Tanggungjawab Korporat & Sosial

Assalamualaikum semuaKawan-kawan blogger masih lagi mengusik Nanie sebagai “Gadis Bertuah” selepas event Sunway Soapful pada 5 Disember 2018 yang lepas. Pada yang follow instagram Nanie mesti dah dapat agak kenapa agaknya, Nanie dipanggil gadis bertuah…Yes! Pada event tersebut, dalam ramai-ramai orang kat situ, Nanie menerima sabun khas yang dibalut sendiri oleh D.Y.T.M Tengku Amir Shah …

Sunway Lancarkan Soapful #SunwayForGood Untuk Projek Tanggungjawab Korporat & Sosial Read More »

Review Murad Nutrient-Charged Water Gel Moisturizer

Assalamualaikum semua Sering kali Nanie ditanya – wajib tak pakai moisturizer? Moisturizer apa yang best untuk kulit? Walaupun Nanie rasa dah banyak awareness yang disebarkan oleh ramai beauty guru yang lain, tetap Nanie nak tekankan…  YES! Wajib pakai moisturizer setiap hari dan kalau boleh setiap masa.  Kenapa? Apa yang perlu sangat moisturizer ni untuk kulit …

Review Murad Nutrient-Charged Water Gel Moisturizer Read More »

Sejauh Mana Kesedaran Wanita Tentang Bahaya Anemia?

Assalamualaikum semua Nanie nak tanya lah, kerap tak korang rasa letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan badan rasa lemah-lemah? Sekiranya korang ada mengalami simptom-simptom sebegini, Nanie harap korang baca artikel sharing ni sampai habis ok. Mudah-mudahan ia bermanfaat.  Anemia.  Pernah dengar? Yes, banyak diperkatakan saban hari. Tapi sejauh mana kefahaman kita mengenai isu ni? Ada …

Sejauh Mana Kesedaran Wanita Tentang Bahaya Anemia? Read More »

Fire & Ice Facial Treatment | Rawatan Spa Bertaraf Hollywood di Ava Medispa, Ampang

Assalamualaikum semua Secara jujur, bila Nanie rasa penat… rasa lesu dan letih kan, salah satu terapi yang Nanie memang suka buat adalah facial. Sebab apa? Sebab facial ni selain daripada boleh merawat masalah kulit dan buang sel kulit mati di muka kita, ia juga diyakini mampu melancarkan perjalanan darah di bahagian muka dan seterusnya memberi kesegaran.  …

Fire & Ice Facial Treatment | Rawatan Spa Bertaraf Hollywood di Ava Medispa, Ampang Read More »

BiO-LiFE Astaxanthin : Bantu Tingkatkan Kualiti Kesihatan

Assalamualaikum semua Usia semakin lama menginjak satu per satu. Makin tua lah senang ceritanya. Bila makin berusia, mula lah kadang-kadang kita terlupa nak jaga kesihatan diri kita. Kita ambil sambil lewa. Macam tu jugaklah untuk Nanie. Dengan sibuk 24/7 urusan kerja, ada masa tu sarapan pun Nanie skip!Mujur baru-baru ni, Nanie diperkenalkan dengan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg. Nanie memang …

BiO-LiFE Astaxanthin : Bantu Tingkatkan Kualiti Kesihatan Read More »

Skincare Routine Untuk Kulit Cantik Pada Musim Jerebu

Assalamualaikum semuaMasyaAllah musim jerebu kali ni nampaknya dasyat betul. Nanie rasa dah hampir 3-4 minggu lah Kuala Lumpur ni udara jerebu menyelubungi kota. Bila bangun pagi je, mata nampak kelabu asap… bau terbakar terus menerobos masuk ke hidung! Benci pulak rasanya bila saban tahun, perkara yang sama berulang. Yang jadi mangsa sapa? Kita lah…. haish!  …

Skincare Routine Untuk Kulit Cantik Pada Musim Jerebu Read More »