Living a healthy life is vital for you to lead a happy life. A healthy life is important for you to enjoy the rest of the years. However, work-life varies for each person and people need to adapt themselves to the working culture of the company which requires them to change the way they live
Read More

People lead a busy life and it is hard to keep track of things you need to do every day. It is important to balance your work life and personal life so that you can be more organized. It is important to balance them so that you can give yourself some time. In the meantime,
Read More

When purchasing skincare for your kid, it's critical to get tried-and-true products that are known for their high quality and safety requirements. After all, newborn skin is sensitive and prone to irritation and dehydration. Choose skincare products that are gentle but effective, as well as those that will protect your baby's skin from irritants like
Read More

As Salam semuaBelum reda lagi kepanasan Iphone 5, nampak gayanya Samsung mengejar pantas. Yang aku ni belum pun gigih nak merampas Samsung Galaxy 3, ni haaaa dah kedengaran di seantero dunia, Samsung Galaxy 4 yang lagi awesome kevavavoom! Pehhhh memang hebat. Sangat-sangat meruntun jiwa. Aku nasihatkan pada penggemar gadget, jangan tengo video ni. Nanti tak
Read More

Assalamualaikum semuaNanie put-on-hold dulu pengalaman Nanie untuk Tonsillectomy surgery tu ye. Memang Nanie akan share dengan semua pembaca sebab Insya Allah banyak manfaatnya. Cuma Nanie memilih untuk ketengahkan isu ni sebab ia berkaitan kesedaran. Dan kesedaran perlu dipupuk dari awal lagi supaya tidak kekeliruan. Topik yang Nanie nak utarakan adalah berkaitan Animal Abuse & Etika Dalam
Read More

Assalamualaikum semuaNanie dah ready nak sharing berkaitan pembedahan tonsil yang Nanie dah lalui baru-baru ni. Pertama sekali Alhamdulillah syukur sangat-sangat Nanie berjaya laluinya dan sekarang masih lagi dalam proses recovery. Memang kena jaga makan, dan berperingkat dia akan pulih. Untuk perkongsian pengalaman ni, Nanie akan ceritakan apa yang Nanie lalui bermula daripada first detect untuk
Read More

Assalamualaikum semua Penangan 11.11 dengar ceritanya belum berakhir. Nanie sendiri pun, macam separuh gila shopping masa 11.11 hari tu. Fuh!!! Memang power.  Tarikh 11.11 merupakan tarikh untuk Karnival Shopping Terbesar yang akan dijalankan oleh kebanyakkan e-commerce website seluruh Asia. Disebabkan karnival sebegini,seluruh peminat online shopping pastinya akan tertunggu-tunggu pelbagai habuan menarik yang ditawarkan. Malahan menurut rekod, catatan
Read More

Assalamualaikum semuaKawan-kawan blogger masih lagi mengusik Nanie sebagai "Gadis Bertuah" selepas event Sunway Soapful pada 5 Disember 2018 yang lepas. Pada yang follow instagram Nanie mesti dah dapat agak kenapa agaknya, Nanie dipanggil gadis bertuah...Yes! Pada event tersebut, dalam ramai-ramai orang kat situ, Nanie menerima sabun khas yang dibalut sendiri oleh D.Y.T.M Tengku Amir Shah
Read More

Assalamualaikum semuaSering kali Nanie ditanya - wajib tak pakai moisturizer? Moisturizer apa yang best untuk kulit? Walaupun Nanie rasa dah banyak awareness yang disebarkan oleh ramai beauty guru yang lain, tetap Nanie nak tekankan...  YES! Wajib pakai moisturizer setiap hari dan kalau boleh setiap masa.  Kenapa? Apa yang perlu sangat moisturizer ni untuk kulit wajah kita?
Read More

Assalamualaikum semuaNanie nak tanya lah, kerap tak korang rasa letih, tidak sihat, emosi mudah terganggu dan badan rasa lemah-lemah? Sekiranya korang ada mengalami simptom-simptom sebegini, Nanie harap korang baca artikel sharing ni sampai habis ok. Mudah-mudahan ia bermanfaat.  Anemia. Pernah dengar? Yes, banyak diperkatakan saban hari. Tapi sejauh mana kefahaman kita mengenai isu ni? Ada diantara kita yang
Read More

Assalamualaikum semua Secara jujur, bila Nanie rasa penat... rasa lesu dan letih kan, salah satu terapi yang Nanie memang suka buat adalah facial. Sebab apa? Sebab facial ni selain daripada boleh merawat masalah kulit dan buang sel kulit mati di muka kita, ia juga diyakini mampu melancarkan perjalanan darah di bahagian muka dan seterusnya memberi kesegaran.  Jadi
Read More

Assalamualaikum semua Usia semakin lama menginjak satu per satu. Makin tua lah senang ceritanya. Bila makin berusia, mula lah kadang-kadang kita terlupa nak jaga kesihatan diri kita. Kita ambil sambil lewa. Macam tu jugaklah untuk Nanie. Dengan sibuk 24/7 urusan kerja, ada masa tu sarapan pun Nanie skip!Mujur baru-baru ni, Nanie diperkenalkan dengan BiO-LiFE Astaxanthin 6mg. Nanie memang
Read More